Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da se izgradnja auto-puta Banjaluka-Prijedor odvija u okvirima ugovorene dinamike, te da se radovi intenzivno izvode.

– Trenutno najveći projekat u Republici Srpskoj je izgradnja autoputa Banjaluka – Prijedor, ispoštovani su ugovoreni projekti – naveo je Čubrilović gostujući u Јutarnjem programu naše televizije.

On je rekao da Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske u saradnji sa kineskim partnerima kompanije i nadležnim institucijama kontinuirano preduzima neophodne aktivnosti kako bi u predviđenom roku bila završena izgradnja auto-puta Banjaluka-Prijedor.

Dodao je je veliki infrastrukturni projekt i izgradnja korodora 5C.

– Radovi se odvijaju i rok bi trebao biti ispoštovan, što će biti sigurno od velikog značaja za auto-put u kompletu na potezu Banjaluka-Doboj-Brčko-Bijeljina-Rača – rekao je Čubrilović i istakao da vjeruje da će izvođač radova na toj dionici završiti posao i prije roka koji je predviđen za kraj iduće godine.

Kada je riječ o projektu Foča-Šćepan Polje, Čubrilović je naveo da su u toku pregovori sa Svjetskom bankom od kojih bi veći dio bio iskorišten za izgradnju tog putnog pravca, a jedan dio za rehabilitaciju putne mreže.

Čubrilović je istakao da je opredjeljenje Ministarstva saobraćaja i veza i Vlade Republike Srpske da se sva pitanja i procedure na realizaciji projekata rješavaju što efikasnije i u skladu sa pravnim propisima u Srpskoj i koncesionim ugovorom.

Autor: RTRS