U ovim prazničnim danima, članovi prijedorskog Moto-kluba “Otpisani” ne zaboravljaju djecu koja se liječe na Odjelu pedijatrije u prijedorskoj bolnici. Bajkeri su danas organizovali tradicionalnu novogodišnju akciju, te se motociklima dovezli pred ovu zdravstvenu ustanovu, prigodno odjeveni u kostime Djeda Mraza. Svojom neobičnom pojavom, plijenili su pažnju kako najmlađih, tako i starijih Prijedorčana, a najviše su im se obradovali mali pacijenti.

“Ovo je veoma lijep gest, jer bolnički dani nisu prijatni ni za majke ni za djecu, tako da su se mališani obradovali poklonima”, rekla je Tamara Brkić koju smo sa sinom Nikšom zatekli na Odjelu pedijatrije.

Po riječima Slavka Vrućinića, predsjednika Moto-kluba “Otpisani”, bajkeri su podijelili dvadesetak paketića, koje su obezbijedili prvenstveno iz vlastitih sredstava te uz pomoć sponzora.

“Kao i godinama unazad, ovo je tradicija Moto-kluba ‘Otpisani’. Žao nam je mališana koji ovih prazničnih dana moraju boraviti na bolničkom liječenju, pa smo im željeli malo razbiti monotoniju i razveseliti ih slatkišima”, rekao je Vrućinić.

Na ovom lijepom prazničnom gestu bajkera, zahvalio je direktor Bolnice “Dr Mladen Stojanović”, Andrija Vukotić.

“Mi se njima svaki put obradujemo i uvijek ih dobro dočekamo, djeca lijepo reaguju na naše bajkere. Nadam se da će i ubuduće nastaviti ovu tradicionalnu akciju”, izjavio je Vukotić.

Bajkeri su, nakon posjete prijedorskoj bolnici, produžili na gradski trg, gdje su slatkišima obradovali najmlađe sugrađane.

Moto-klub “Otpisani” osnovan je prije šest godina, a imaju dvadesetak aktivnih članova.

Izvor: kozarski