Direktor “Sarajevo-gasa” Istočno Sarajevo Nedeljko Elek izjavio je Srni da bez potpisanog ugovora ne može biti nastavljena isporuka prirodnog gasa Sarajevu.

Imamo zakonsku obavezu da sa 31. decembrom, pošto nemamo potpisan ugovor sa sarajevskom firmom “Energoinvest”, prekinemo sa isporukama gasa, pojasnio je Elek i dodao da će u 6.00 časova ujutru biti prekinuta isporuka.

Elek je dodao da bi, budući da nema ugovora, isporuka gasa mogla biti nastavljena jedino ako bi to tražio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

On je istakao da je “Sarajevo-gas” od oktobra upozoravao kolege iz “Energoinvesta” na ovu situaciju, da su ih zvali na sastanke, slali veliki broj dopisa, kako bi bio riješen ovaj problem.

Prema njegovim riječima, predlagali su čak i potpisivanje trogodišnjeg ugovora.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je ranije Srni da ne bi trebalo da bude obustave gasa od 1. januara naredne godine za područje Federacije BiH, nakon što su u petak, 29. decembra, obavljene konsultacije u vezi sa isporukom gasa na nivou predstavnika vlada Srpske i FBiH.

Autor: SRNA/Srpskainfo