Prvoj bebi rođenoj u Prijedoru u Novoj godini Ani Jeftenić danas je uručen zlatnik, dar gradonačelnika Prijedor Slobodana Javora.

” Želim da se zahvalim gradonačelniku na predivnom gestu. Beba je rođena sa 3150 grama i duga je 53 centimetara , zdrava i mi smo radosni”, rekla je majka Aleksandra kojoj je ovo drugo dijete jer ima i sina Jovana , starog osam i po godina.

Zlatnik i iskrene čestitke za rođenje prve bebe u 2024.godinu u Prijedoru u ime gradonačelnika uručila je Danijela Dodoš, šef kabineta gradonačelnika.
” Već četvrtu godinu dolazimo ovdje na najljepši odjel prijedorske bolnice kako bismo u ime gradonačelnika Prijedora Slobodana Javora uručili zlatni dukat prvorođenoj bebi. Ovog puta čestitam ponosnim roditeljima i možemo samo da poželimo da se majka bar još jednom vrati na ovaj odjel”, rekla je Dodoševa.
Ona je dodala da raduje podatak iz ove zdravstvene ustanove da je prošle godine neznatno povećan broj porođaja.
” To nam govori da mjere pronatalitetne politike daju rezultate i istakla bih da je Grad Prijedor tokom prošle godine direktno ili indirektno za pronatalitetnu politiku izdvojio šest miliona KM”, naglasila je Dodoševa.
Ona je pojasnila da je riječ o 300.000 KM koje su izdvojene za novorođenčad, a tu je izdvajanje za subvencije kamatne stope za stambene kredite za mlade bračne parove, a već nekoliko godina uvedene su i subvencije za roditelje čiji mališani pohađaju privatne predškolske ustanove.
” Istim tempom nastavljamo i dalje i vjerujemo da će se u budžetu naći još novih stavki”, rekla je Dodoševa.
Direktor Bolnice ” Doktor Mladen Stojanović” Andrija Vuković se zahvalio gradonačelniku na lijepom gestu i praksi da nagrađuje prvu bebu u novoj godini.
On je dodao i da je prošle godine u ovoj zdravstvenoj ustanovi rođeno ukupno 649 beba što je 31 beba više nego u prethodnom periodu.
” Mjere pronatalitetne politike očigledno daju rezultate i nadamo se da ćemo još nekoliko mjera ove godine predložiti i da će broj beba biti veći “, rekao je Vukotić.

Izvor: prijedorgrad