Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim pravoslavnim vjernicima najradosniji hrišćanski praznik Božić, sa željom da svjetlost i toplina praznika Rođenja Isusa Hrista obasja i podari svima dobro zdravlje, radost i mir, te pokaže put iskrenog praštanja i poštovanja.

– Kao simbol novog početka i nove nade, Božić nas sve okuplja i poziva na zajedništvo, da u lijepim i u teškim trenucima uvijek pronađemo snagu za radost, optimizam i utjehu jedni prema drugima – ističe se u čestitki predsjednika Republike Srpske.

Dodik je naglasio da je Božić praznik u koji je srpski narod kroz običaje utkao sve svoje najljepše narodne osobine i da vođeni njima treba, ne samo u ove praznične dane, već i svakog drugog dana, pokazati i njegovati ljubav, podršku, humanost i međusobno uvažavanje.

– U želji da toplinu ovog sveradosnog praznika dočekate i provedete okruženi vašim najmilijima u zdravlju, miru, ljubavi i veselju, pozdravljam vas tradicionalnim hrišćanskim pozdravom – `Mir Božiji, Hristos se rodi!` – navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.

Autor: RTRS