Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je danas da je 9. januar dan mira i slobode i poručila da će Srpska i u budućnosti biti stabilna i istrajna.
Cvijanovićeva je izrazila zahvalnost svima koji su u proteklom periodu dali doprinos u razvoju Republike Srpske, bilo da je riječ o onima koji su učestvovali u Odbrambeno-otadžbinskom ratu ili onima koji su prošli kroz različite političke procese i donosili teške odluke.
“Istrajali smo sve ovo vrijeme, istrajaćemo i u budućnosti”, rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon polaganja vijenaca na Trgu palih boraca NOR-a u Banjaluci.
Ona je navela da je polaganjem vijenaca na spomen-obilježje poginulim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom i Drugom svjetskom ratu počelo obilježavanje Dana Republike.
“Kroz Dan Republike želimo da poželimo svim našim građanima mirnu i stabilnu Republiku Srpsku, uz naše obećanje da ćemo raditi da tako bude i u budućnosti”, poručila je Cvijanovićeva.
Najviši zvaničnici Republike Srpske položili su vijence na Trgu palih boraca NOR-a u Banjaluci u okviru obilježavanja 9. januara, Dana Republike Srpske.

Izvor: SRNA/kozarski