U Republici Srpskoj do petka, 12. januara, biće promjenljivo i vrlo hladno vrijeme, u centralnim dijelovima sa slabim snijegom, dok će najniža temperatura vazduha u višim predjelima biti i do minus 17 stepeni Celzijusovih, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra će slab snijeg tokom jutra padati od centralnih predjela do istoka, dok će na jugu biti sunčanije, ali uz jaku buru.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus 10 do minus četiri, na jugu do jedan stepen, u višim predjelima od minus 14, a maksimalna od minus pet do nula, na jugu do sedam, a u višim predjelima od minus osam stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 10. januara, biće promjenljivo oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje tokom dana, pa će biti i sunčanih intervala ali veoma hladno, a na jugu pretežno sunčano.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus 10 do minus šest na jugu do jedan, u višim predjelima od minus 15 stepeni Celzijusovih, a maksimalna od minus četiri do jedan, na jugu do osam, u višim predjelima od minus sedam stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 11. januara, jutro će biti vrlo hladno i umjereno oblačno, a tokom dana doći će do blagog porasta temperature vazduha uz sunčane periode.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus 11 do minus sedam, na jugu do jedan, u višim predjelima od minus 14, a maksimalna od minus dva na krajnjem sjeveru i u višim predjelima do pet, na jugu do 10 stepeni Celzijusovih.

U petak, 12. januara, biće oblačno, veoma hladno i pretežno suvo vrijeme, lokalno na istoku i u centralnim predjelima padaće slab snijeg.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus 11 do minus pet, na jugu do nula stepeni, u višim predjelima od minus 17, a maksimalna od minus tri do jedan, na jugu do četiri, u višim predjelima od minus devet stepeni Celzijusovih.

Autor: RTRS