Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Srpska svečanom proslavom najvažnijeg dana za sve Srbe, 9. januara, poslala poruku mira, ljubavi i slobode cijelom svijetu.

Ne postoji jača sila od ljubavi prema otadžbini i svi stanovnici Republike Srpske su pokazali kako to izgleda kada volite i ne date svoje. Republika Srpska predstavlja slobodu za srpski narod – rekao je Dodik.

On je istakao da je Srpska život i kuća srpskom narodu i nikakve prijetnje koje stižu godinama, pa i u ovim danima slavlja, nikada to neće promijeniti, samo su ojačale uvjerenje Srba da je ono što rade ispravno.

– Nema te sile koja može doći i nametnuti bilo kom Srbinu da voli neku tamo izmišljenu Bosnu, a da zaboravi na ponos i sreću koji se u njemu bude i pri samom pomenu imena Republike Srpske. Volimo svaki njen dio, njena polja, šume, livade i rijeke i zato ih ne damo i nikada nećemo dopustiti da nam otmu naše i da nam uzmu našu Republiku – rekao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Prema njegovim riječima, nikakve ambasade, pa ni američke i britanske, i nikakvi Bećirovići, Komšići, Konakovići, Zvizdići, Salkići i slični likovi na političkoj sceni, koji bi najradije da je BiH unitarna, neće izmijeniti ni njenu istoriju, a ni realnost da je sastavnjena i od Republike Srpske, koja ih toliko nervira i koju toliko mrze.

– Mi ne želimo nikome ništa loše – poručio je predsjednik Republike Srpske.

On je istakao da je poruka Srpske za njihovu mržnju – ljubav, koju ništa ne može oslabiti, pa ni prijetnje nekim procesuiranjima i napadima na srpski narod.

– Pokazuju svoju nemoć. Niko silom ne može natjerati Srbe da prihvate BiH. Naša kuća je naša Republika, pa neka se ljuti ko god hoće i neka pokuša šta hoće. Mi nigdje ne idemo i svoje nikome ne damo. Republika Srpska živi jače i snažnije u srcu svakog Srbina i drugih koji žive ovdje i svu svoju snagu ću usmjeriti da bude sve jača, moćnija, uređenija i ljepša – poručio je Dodik.

Autor: SRNA/Srpskainfo