Pitanje hoće li biti rata, uopšte nije ispravno pitanje. Pitanje je samo kad će biti rata. Ja vam to garantujem i Alahom se kunem!

Ovo su riječi prof. Mithada Ćemana izrečene na jednom od njegovih javnih predavanja “Historija Bošnjaka”.

Konkretno predavanje održano je u organizaciji Omladinskog udruženja Tempo iz Vogošće, čiji se logo nalazi iza Ćemana. Snimak je na Jutjubu objavljen prije mjesec dana, a najsporniji dio možete pogledati počev od 35. minuta.

U ovom dijelu predavanja on je govorio o zločinima “i genocidima” četnika nad muslimanima tokom Drugog svjetskog rata. Dok je citirao dio iz knjige koji govori o stradanju izvjesnog hodže Mašovića, Ćeman je napravio digresiju i najavio nastavak zločina “četnika” nad Bošnjacima.

I znajte da će sljedeći pokolj četnika biti gori od svih prethodnih. Za to se spremajte 100 posto! Zato se u ovoj državi živi s nijetom (namjerom). Ko nije u stanju da živi s nijetom da je ovdje u libatu i da brani ovaj narod, nek ide za Njemačku, što prije. Da barem znamo na kog možemo da računamo. Ovo, Alaha mi, mislim! Ja ovdje nijetim da sam u libatu, da sam uvijek u pričeku kada ću morati s četnicima i sa ustašama da se ganjam. A, bojim se i da će biti i nekih drugih elemenata protiv kojih ćemo morati da se ganjamo – rekao je Ćeman.

Tvrdi da one koje odu odavde “neće sačuvati ni Njemačka”.

-Samo je pitanje pod kojim ćete obilježjima i za koje ćete interese da se borite. Pogledajte šta se desilo s Ukrajinom, i kako su odmah muslimani iz Švedske: “Šta ćemo ako nas budu regrutovali”? Boga mi, ne znam – govorio je Ćeman, čiju je biografiju teško naći na Internetu, ali zato postoje na desetine njegovih predavanja na temu islama i Bošnjaka.

Izvor: Srpskainfo/Slobodan Popadić