Članovi Udruženja “Pamet Srpske” uručili su danas poklon pakete za tri bebe koje su rođene u prijedorskoj Bolnici “Dr Mladen Stojanović” 14. januara ove godine, odnosno prvog dana u Novoj godini po julijanskom kalendaru. Taj dan Jovana Grahovac rodila je svoju drugu kćerku, Aleksandru.

“Rodila sam je u 10 minuta do tri sata. Prirodan porod, zadovoljna sam sa svim, super je sve prošlo, Bogu hvala. Jako sam zahvalna svima, hvala puno na poklon paketu, smatram da je to lijep gest”, poručila je Jovana.

Član Udruženja “Pamet Srpske” Ognjen Vukojević naveo je da su poklon paketi uručeni bebama u svim lokalnim zajednicama Republike Srpske rođenim na Pravoslavnu novu godinu.

“U Prijedoru su rođeni jedan dječak i dvije djevojčice, a u Republici Srpskoj mislim oko 20 bebica. To je poseban dan i za nas kao pravoslavni narod i za mlade roditelje, koji su ujedno i mladi bračni parovi. Pozivamo i ostale organizacije koje se bave pitanjima mladih i pronatalitetne politike da se uključe u ovakve i slične akcije jer novorođenčad, mladi i djeca su u Republici Srpskoj ono što je najbitnije, najvrednije i mi se mladi trudimo da na ovakav način budemo podrška roditeljima”, izjavio je Vukojević.

Direktor Bolnice “Dr Mladen Stojanović” Andrija Vukotić kaže da se nada da će ova donacija postati tradicionalna u narednom periodu.

Dodao je da pronatalitetna politika Gradske uprave daje rezultate.

“Nadamo se da ćemo imati sve veći i veći natalitet. Za Novu godinu od 31. decembra na prvi januar rođene su četiri bebe, a u ovih 15 dana rođene su 23 bebe tako da očekujemo porast i sljedećih mjeseci”, izjavio je Vukotić.

Podsjetio je da je u prijedorskoj bolnici prošle godine rođeno 649 beba što je za 31 bebu više u odnosu na godinu ranije.

Izvor: kozarski