Danas je počela isplata sredstava u iznosu od 100.000 KM za najpovoljnije projekte sportskih klubova i organizacija, odabranih putem javnog poziva, a u skladu s novim pravilnikom koji podstiče učešće u sportu djece, mladih, žena i lica sa invaliditetom.

Početak isplate najavila je načelnik Odjeljenja za za finansije Maja Kunić koja je pojasnila da je riječ o sredstvima za finansiranje projekata 28 sportskih klubova i organizacija od ukupno prijavljenih 40 na javnom pozivu koji je raspisan 30 novembra za prioritetne oblasti oblasti škole sporta, sprečavanje svih oblika nasilja nad djecom u sportu i podsticanje i stvaranje uslova za unapređenje sporta za sve kategorije stanovništva, odnosno bavljenje građana sportom posebno žena, djece i osoba sa invaliditetom.

Ona je dodala da se odobrena sredstva po projektu kreću od 1.000 do 9.000 KM, kao i da su rezultati izabranih projekata ranije objavljeni na internet stranici Grada Prijedora.

Ovo je prvi put u gradu Prijedoru da je na ovakav način raspisan javni poziv i dodijeljena sredstva i da je to nešto što će Gradska uprava raditi i ubuduće,najavljeno je ranije iz Gradske uprave Prijedor.

Kabinet gradonačelnika