epa11089067 Novak Djokovic of Serbia looks on during his 3rd round match against Tomas Martin Etcheverry of Argentina on Day 6 of the 2024 Australian Open at Melbourne Park in Melbourne, Australia, 19 January 2024. EPA-EFE/JAMES ROSS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena savladavši Argentinca Tomasa Ečeverija sa 3:0 u setovima, a nakon trijumfa na sočivu televizijskog objektiva napisao je “Bog se javi”. U razgovoru za srpske medije objasnio je koliko mu vjera znači.

Za duhovna uvjerenja Novaka Đokovića zna cijeli svijet. Srbin to često ističe, a sada je to ponovo bio slučaj u Melburnu. U razgovoru sa srpskim novinarima, Đoković je otkrio koliko mu vjera znači u životu, ali i naglasio da sebe smatra izuzetno otvorenim.

– Vjera znači sve. Ja bez vjere prestajem da postojim. Čovek mora da vjeruje u neku božansku energiju, u stvoritelja, u nešto iznad sebe, nešto veće. Svaka religija je drugačija – ja jesam ponosan što sam pravoslavni hrišćanin, ali takođe sebe smatram univerzalnim pacifistom –

Đoković je potom naveo da je molitva i vjera ključ onda kada se čini da ništa ne ide kako treba.

– Kada čoveku ponestane motivacije i inspiracije svakodnevne, nezavisno od toga čime se bavi i gdje se nalazi – molitve i vjera u božansku intervenciju, i  vjera da te štiti i prati energija koja dolazi od svevišnjeg, i da ti ona osvjetljava put, to je ono što čovjeka uvijek može da pokrene. To ništa ne košta, a mnogo znači – istakao je Đoković.

Đokovićev put na Australijan openu nastavlja se u nedjelju, kada će se suočiti sa Adrijanom Manarinom, najranije od 3:30 po srpskom vremenu, prenosi Sportal.

Autor: Srpskainfo