U saradnji sa Gradskom organizacijom Crvenog krsta, Moto klub “Otpisani” organizovao je akciju dobrovoljnog darivanja krvi svojih članova. Desetak bajkera darivalo je dragocjenu tečnost. Među njima je bio i Aleksandar Jeftić, kojem je ovo osmo darivanje i koji kaže da je uvijek lijep osjećaj kada čovjek drugome može pomoći. “U suštini čovjek se dobro osjeća ako može da pomogne, a ovdje u  znamo da će nekom dobro doći i da će biti od koristi, tako da je u svakom slučaju dobro. I lična satisfakcija, a opet i opšta korist”, kaže Jeftić.

Bajkeri Moto kluba “Otpisani” su godinama među najredovnijim dobrovoljnim davaocima krvi. U ovom klubu ističu da im je humanost na prvom mjestu i želja da pomognu koliko mogu.“Moto klub “Otpisani” tradicionalno već 6-7 godina daruje krv ovdje na našoj tansfuziologiji. Cijenimo da je ovo humano i bitno za građanstvo, za ljude kojima je krv potrebna. Mi ove akcije organizujemo više puta u toku godine”, kaže Slavko Vrućinić, predsjednik Kluba.

U Crvenom krstu Prijedor su zahvalni bajkerima Moto kluba “Otpisani” što su na početku godine prvi organizovano posjetili odjeljenje transfuziologije i darivali krv. “Možemo biti ponosni na Moto klub “Otpisani” jer što se tiče zvaničnih akcija koje se prijave Crvenom krstu ovo je ovogodišnja prva i ja im se divim jer sada po riječima i djece i odraslih, bajkeri više nisu momci kojih se treba plašiti. Oni su te barijere sve srušili različiitim humanim akcijama”, ističe Zoran Veselinović, sekretar ove organiozacije.

Veselinović kaže da je krv jedini lijek koji se ne može kupiti, pozivajaući građane i aktive dobrovoljnih davalaca da daruju ovu dragocjenu tečnost.

Izvor: kozarski