Pjevačica Selma Bajrami zadržana je danas na aerodromu kada je pokušala da uđe u Srbiju. Doskorašnji direktor BIA Aleksandar Vulin izjavio je danas da je bosanskoj pjevačici Selmi Bajrami zabranjen ulazak u Srbiju po njegovom naređenju jer je Bajrami pred kamerama “ponosno pokazivala simbole Velike Albanije”.

Ne možete pokazivati simbole ‘Velike Albanije’ i uzimati novac u Srbiji. Kome je ‘Velika Albanija’ ponos, Srbija ne treba da bude tezga. Kao što sam rekao, dok sam služio Srbiji kao direktor BIA izdao sam jedan broj naredbi koje se odnose na sve one koji gaze dostojanstvo Srbije i našeg naroda. Ne znam koje naredbe su ostale na snazi ali najbolje da izdajnici i oni koji misle da se može nekažnjeno pljuvati po Srbiji to sami provjere – izjavio je Vulin za Tanjug.

Podsjetimo, Selma Bajrami šokirala je nedavno sve kada je na jednom svom nastupu pokazala dvoglavog orla.

Naime, Selma je pjevala pjesmu “Valle Kosovare” u jednom trenutku pokazala dvoglavog orla, a cijeli snimak je isplivao na mrežama.

FOTO: RAJKO RISTIĆ/RINGIER
FOTO: RAJKO RISTIĆ/RINGIER

Ona se tada oglasila na svom Instagram profilu gdje je otkrila svoju stranu priče.

– Pošto vidim da je neki ovdje mozgić pustio snimak sa mog nastupa u Sarajevu, gdje pjevam albansku pjesmu pokušavajući da na taj način ugrozi mene i moj odnos s publikom u Srbiji, imam potrebu da se oglasim. Kao što većina mojih pratioca/fanova zna, moji su korijeni s Kosova, dakle, moj djeda je bio Albanac sa Kosova. Na pomenutom nastupu u Sarajevu, čovjek iz publike mi je tražio tu pjesmu, a ja ne vidim problem da tu pjesmu i otpjevam. Sutra kad dođem u Beograd, ako mi neko zatraži “Odakle si sele” npr, rado ću otpjevati. Muzika pobjeđuje svako zlo, a ja sam uvijek bila pjevačica koja pjeva za sve narode! I za Bošnjake, i za Srbe, i za Albance. Za sve! Svako će protumačiti onako kako on to želi, a ja vam šaljem ljubav – napisala je Selma Bajrami.

Autor: Tanjug/Srpskainfo