Manifestacija “Dani zime na Kozari” biće održana 3. i 4. februara na Mrakovici, saopšteno je iz Turističke organizacije grada Prijedora. Prvog dana manifestacije u subotu, 3. februara, planiran je zimski planinarski marš u organizaciji Kluba ekstremnih sportova “Albatros” i ski-kup za osnovce i srednjoškolce u organizaciji Planinarsko-skijaškog društva “LJubijski rudar”.

Drugog dana manifestacije biće održano takmičenje gradova i opština u zabavnim igrama, takmičenje srednjih škola, izviđačkih odreda, planinarskih društava i lovačkih udruženja u pripremanju kotlića, te bogat kulturno-zabavni program.

Za posjetioce manifestacije je u nedjelju obezbijeđen besplatan autobuski prevoz ispred gradskog stadiona u Prijedoru sa više polazaka od 9.00 do 10.00 časova, a svaka kupljena ulaznica za nacionalni park učestvuje u nagradnoj tomboli.

Organizator je Turistička organizacija grada Prijedora u saradnji sa Nacionalnim parkom “Kozara” i turističkim organizacijama Kozarska Dubica, Novi Grad i Gradiška.

Izvor: SRNA/kozarski