Borci sa navršenih 65 godina, koji ne ispunjavaju uslove za ostvarivanje prava na penziju, a koji imaju 15 i više godina penzijskog staža, imaće mjesečno primanje od 300,61 KM.

Naime, Vlada Republike Srpske je na današnjoj sjednici usvojila Odluku o odobrenju plasmana sredstava za unapređenje materijalnog položaja boraca sa navršenih 65 godina života, kroz mjesečno novčano primanje, za 2024. godinu.

„Riječ je o određenom vidu novčane pomoći koja se isplaćuje kao mjesečno novčano primanje borcima sa navršenih 65 godina, koji ne ispunjavaju uslove za ostvarivanje prava na penziju, a koji imaju 15 i više godina penzijskog staža“, saopšteno je iz Vlade nakon sjednice.

Počev od 2018. godine, Vlada Republike Srpske svake godine donosi odluku na osnovu koje se navedenoj kategoriji boraca vrši isplata mjesečnog novčanog primanja koje se određuje u visini najnižeg nivoa najniže penzije.

„Visina mjesečnog novčanog primanja za 2024. godinu iznosi 300,61 KM, što je uvećanje u odnosu na prethodnu godinu kada je iznosilo 242,55 KM“, dodali su iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Republike Srpske.

Izvor: ATV