Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor  je , povodom  predstojeće školske slave Svetog Save, danas organizovao prijem  za direktore prijedorskih osnovnih i srednjih škola , visokoškolskih ustanova  i Dječijeg vrtića „ Radost“.

Gradonačelnik je prisutnima uputio čestitke za postignute rezultate u radu te  uručio  prigodne zahvalnice za  njihov doprinos unapređenju  obrazovno– vaspitnog procesa.

On  je u svom obraćanju  naglasio i  da je saradnja Gradske uprave i obrazovnih ustanova u Prijedoru  na visokom nivou i da treba i dalje da se razvija u tom pravcu uz neprestano sagledavanje prioriteta svake od obrazovnih ustanova, kako bi se omogućili kvaliteni uslovi za odvijanje obrazovnog procesa.

„Činjenica da naši učenici ostvaruju dobre rezultate i da su ponos našeg grada gdje god se takmiče i  pokazuju visok nivo znanja,   pokazatelj je kvalitetnog rada sa njima i tako treba da bude i ubuduće“, istakao je Javor, dodajući da je obrazovanje stub svakog razvijenog društva te da je ulaganje u obrazovanje , značajno ulaganje u budućnost.

Prijemu su prisustvovali i prosvjetni radnici koje je ove godine Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nagradilo Svetosavskom poveljom, potom najbolja učiteljica prijedorske regije nagrađena ispred Društva učitelja Republike Srpske i nagrađeni za doprinos u organizaciji Svetosavske akademije.

Izvor: Kabinet gradonačelnika Prijedora