Javna zdravstvena ustanova „Dom zdravlјa” Prijedor najoštrije osuđuje napad i nasilјe koje se dogodilo dana 27.01.2024. godine oko 2200 u Službi hitne medicinske pomoći Javne zdravstvene ustanove Doma zdravlјa Prijedor, kada je lice A.P. izvršilo brutalan fizički napad na našeg radnika N.R., bez ikakvog opravdanog razloga, a u toku obavlјanja njegovog redovnog posla.

Zahvalјujući brzoj intervenciji njegovih kolega iz Službe hitne medicinske pomoći i službenika Policijske uprave Prijedor, povrijeđeni medicinski tehničar je pravovremeno zbrinut i upućen na dalјe liječenje. Povrijeđeni medicinski tehničar je sada stabilnog zdravstvenog stanja.

Obavještavamo javnost da će Uprava Doma zdravlјa preduzeti sve pravne i zakonske mogućnosti saradnje sa nadležnim institucijama, a u cilјu kažnjavanja počinioca.

Uprava Doma zdravlјa daje podršku svim zaposlenim radnicima naše ustanove, a naročito medicinskim radnicima, koji svoj posao obavlјaju savjesno, profesionalno i odgovorno, kao i da će i preduzeti sve mjere zaštite na radnom mjestu da se slični incidenti ne bi ponovili.

Ovaj napad nije samo napad na radnika naše ustanove, koji je pretrpio tjelesne povrede, već je to i napad na cjelokupnu profesiju i zdravstveni sistem.

Uprava Javne zdravstvene ustanove Doma zdravlјa Prijedor se zahvalјuje zaposlenima u Službi hitne medicinske pomoći, službenicima Policijske uprave Prijedor i zaposlenim u Sector Security na pravovremenoj reakciji.

Dom zdravlja Prijedor