U 2023. godini policijski službenici PU Prijedor od višestrukih povratnika u činjenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja oduzeli su ukupno 54 vozila. Sva privremeno oduzeta vozila deponuju se u krug PU,  odnosno policijske stanice koja je izvršila oduzimanje i tu se nalaze do okončanja sudskog postupka. Kada se nakon završenog sudskog postupka vozilo trajno oduzima, ta vozila se predaju Agenciji za upravljanje oduzetom imovinom RS-e i tokom protekle dvije godine Agenciji je predato ukupno 37 trajno oduzetih vozila, odnosno 20 vozila koja su oduzeta prošle godine i 17 vozila iz 2022. godine.

Zvezdana Alendarević, portparol PU Prijedor kaže da je u 2023. godini doneseno  21 prvostepeno rješenje po predmetima privremeno oduzetih vozila iz te godine.

„U 5 slučajeva izrečena je mjera trajnog oduzimanja vozila, u 6 slučajeva sud je odlučio da vozilo vrati vlasniku, a u 3 slučaja nadležna policijska stanica je podnijela žalbu drugostepenom organu. U 2022. godini doneseno je 27 prvostepenih presuda u predmetima privremenog oduzimanja vozila. U 23 predmeta donesena je odluka da se vozilo trajno oduzima i u 4 slučaja da se vozilo vrati vlasniku. U ova 4 slučaja nadležna policijska stanica je uložila žalbu, te nakon sprovedenog drugostepenog postupka u dva predmeta potvrđena je odluka vraćanja vozila, dok su druga dva vozila trajno oduzeta. Na prvostepena rješenja nadležna policijska stanica ulaže žalbu u slučajevima kada sud odluči da se vozilo vrati vlasniku i u protekloj godini žalba je uložena u 3 slučaja. U 2022. godini žalba je uložena u četiri slučaja, od kojih je u dva potvrđena odluka o vraćanju vozila vlasniku, dok je u dva  slučaja žalbom na odluku o vraćanju vozila drugostepeni organ donio odluku da se vozilo trajno oduzima“, rekla je Alendarević.