epa11071628 Serbia's head coach Uros Stevanovic (C) talks to his players during the men's water polo European Championship quarter final match between Hungary and Serbia, in Zagreb, Croatia, 12 January 2024. EPA-EFE/ANTONIO BAT

Vaterpolisti Srbije uspješno su savladali drugu prepreku na Svjetskom prvenstvu u Dohi, a u 2. kolu pala je reprezentacija Crne Gore.

Delfini su od starta meča pokazali da su bolji rival, a konačan rezultat bio je 14:6 (4:1, 2:2, 5:3, 3:0)

Dugo nisu srpski vaterpolisti djelovali ovako dobro u bazenu na obje strane, ali možemo da kažemo da je za to najzaslužniji golman delfina Radoslav Filipović, koji je svojim bravurama unio dodatnu nervozu Crnogorcima. To su znali strijelci da ispoštuju i Srbija je stekla veliku prednost od 4:1 nakon početnih 8 minuta.

Pokazali su zube Crnogorci u drugoj četvrtini, ali nisu uspjeli da smanje prednost Delfina iz prve dionice.

Uspjele su Ajkule da priđu na dva gola zaostatka u trećem periodu, ali su se probudili reprezentativci Srbije, koji su na krilima Dušana Mandića, Ranđelovića i Draškovića odbili nalet Crnogoraca.

Fenomenalno su odigrali posljednji period igrači Srbije, nisu dali protivniku ni promil šanse da smanji razliku, pa su tako ostvarili veliki trijumf.

Blistao je Dušan Mandić sa četiri pogotka.

Srbija je u prvom kolu bila bolja od Japana, a posljednji meč u grupi igraće protiv selekcije SAD-a.

Ovim trijumfom Srbija je korak bliže plasmanu na Olimpijske igre u Parizu, jer bi im plasman u polufinale Svjetskog prvenstva garantovao sigurno učešće na OI. Moguće je i da će dovoljan biti plasman u četvrtfinale, ukoliko u konačnom plasmanu budu bolje plasirani od Hrvatske, Crne Gore, Italije i Rumunije, koje još nisu obezbjedile vizu za Olimpijske igre.

Autor: Dragiša Popović/Srpskainfo

FOTO: ANTONIO BAT/EPA