epa11071628 Serbia's head coach Uros Stevanovic (C) talks to his players during the men's water polo European Championship quarter final match between Hungary and Serbia, in Zagreb, Croatia, 12 January 2024. EPA-EFE/ANTONIO BAT

Vaterpolisti Srbije pobijedili su Sjedinjene Američke Države sa 14:12 i obezbijedili su prvo mjesto u grupi C, ali što je još važnije, obezbijedili su vizu za Olimpijske igre!

Delfini su upisali sve tri pobjede u grupi i odmaraće tokom osmine finala i mogu mirno da čekaju protivnika u četvrtfinalu, a rival će biti Hrvatska i pobjednik meča Brazil Kina za treće mjesto u grupi B.

Nije dobro počelo, jer su Amerikanci već od prve četvrtine poveli i bolje otvorili meč.

Srbija je povela golom Đorđa Vučinića, ali su Ameri brzo izjednačili. Ponovo je Srbija povela nakon gola Vica, ali je onda Amerika postigla dva gola i povela sa 3:2, nakon čega su i sačuvali vođstvo do kraja četvrtine.

Uslijedila je druga dionica, gdje je Dušan Mandić poravnao rezultat na 3:3, a onda su Ameri vezali tri gola. Srpski tim se vratio preko Jakšića i Ubovića i smanjila zaostatak na gol razlike, ali su Ameri do kraja poluvremena ponovo imali +2.

Bolje su izabranici Dejana Udovičića počeli i treću dionicu i poveli su sa 8:5. Srpski tim je potom smanjio razliku ponovo sa dva vezana gola, a onda je viđena istorijska situacija za vaterpolo sport, piše Telegraf.

Ben Halok je zbog udaranja Nikole Jakšića bez lopte dobio isključenje zbog brutaliti starta, pa je Srbija imala četiri minuta igrača više, a taj poklon nisu propustili srpskivaterpolisti.

Vezali su još četiri gola i treću dionicu su dobili sa 6:1 ukupno.

Tokom četvrte dionice je srpski tim rutinski čuvao prednost, u jednom momentu je imao i četiri gola razlike, pa je samo bilo pitanje kojim će rezultatom meč biti završen

Autor: Srpskainfo

FOTO: ANTONIO BAT/EPA