Slobodan Javor biće kandidat Gradskog odbora SNSD-a za gradonačelnika Prijedora na ovogodišnjim lokalnim izborima. Iz prijedorskog SNSD-a kažu da ih raduje što će aktuelni gradonačelnik ponovo biti kandidat.

Navode da su se koalicioni partneri već izjasnili da će podržati Javora. Poručuju da je pobjeda u oktobru izvjesna te da je za Javora glavna preporuka njegov rad.

Zamjenik predsjednika GrO SNSD-a Prijedor Dražen Vrhovac ističe da je odluka o kandidatu bila veoma laka.

„Slobodan Javor je dokazao svojim radom da zaslužuje još jedan mandat i meni je drago što je i on prihvatio da to bude. Unazad nekoliko dana obilazimo naša mjesta, razgovaramo sa građanima, želimo da ih pitamo šta su prioriteti i taj odnos sa građanima imamo unazad nekoliko godina koliko smo na vlsati u Prijedoru. Građani su to prepoznali. Prije komunikacija nije bila na tom nivou. Gradska uprava je bila kao neki bastion u kojem se teško dolazilo do informacija i saradnje“, kaže Vrhovac.

Ističe da se aktuelna lokalna vlast otvorila prema građanim, ali i privrednicima.

„Svjedoci ste koliko se zgrada u zadnje dvije godine gradi i koliko se planira graditi. Mi smo jasno pružili našu ruku privrednicima i želimo da budemo partneri, neko ko će sa njima da gradi Prijedor“, kaže on.

Vrhovac dodaje da aktivnost koju SNSD ima kroz politiku i saradnju na republičkom nivou, odnosno sa Vladom RS i predsjednikom RS omogućava da se započnu veliki projekti.

„Mi smo najavili rekonstrukciju i dogradnju bolnice. Želim da objasnim da je sada u toku takozvani nevidljivi rad, na papirima, dokumentaciji, raznim studijama koje je neophodno proći da bi se došlo do tendera. Prošle sedmice smo bili kod ministra Alena Šeranića. Naš tim iz Prijedora i njihov iz Ministarstva zdravlja usaglašavali su šta je do sada urađeno. Za desetak dana ide licitacija ribnjaka „Saničani“, a obećali smo da ćemo vratiti ribnjak kao strateški resurs u okrilje grada. Vlada RS će ga kupiti i predati gradu. Auto-put se gradi. Javor će kroz kampanju iznijeti ostale planove i kako vidimo grad Prijedor“, rekao je Vrhovac.

Podsjetio je da se novcem iz gradskog budžeta ne mogu rekonstruisati bolnica i realizovati drugi veliki projekti zbog čega je bitna podrška republičke vlasti. Svjesni su potencijala da su jedini veći grad u vlasti SNSD-a koji i taj potencijal žele da iskoriste. Vrhovac podsjeća da je Slobodan Javor porodičan čovjek koji rado izdvaja vrijeme za građane. Šta god je rekao da će uraditi uradio je, zaključuje Vrhovac.

Izvor: kozarski