epa11071628 Serbia's head coach Uros Stevanovic (C) talks to his players during the men's water polo European Championship quarter final match between Hungary and Serbia, in Zagreb, Croatia, 12 January 2024. EPA-EFE/ANTONIO BAT

Nema dileme spektakl je na pomolu. Vaterpolisti Srbije protiv Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Dohi u utorak od 17 časova biće daleko najzanimljiviji duel borbi koje pobjednike vode u mečeve za medalje.

otovo svaki susret Srba i Hrvata je priča za sebe. Hrvati su uspješniji na Svjetskom prvenstvu 3:2, na Olimpijskim igrama 2:1 u pobjedama, Srbija je bolja na evropskim prvenstvima 3:1. U Budimpešti u četvrtfinalu SP Hrvatska je bila bolja 14:12. Srbija može da se pohvali da je svaki susret za zlato dobila od kojih su najvrijedniji na SP u Kazanju 11:4 i OI u Riju 11:7. 

U Dohi je Srbija imala tri zahtjevna meča, Hrvatska je tri lakša uz poraz od Španije 10:6. Kome će takav raspored više prijati vidjeće se u utorak.

FOTO:  MARCEL TER BALS / MTB-PHOTO / VATERPOLO SAVEZ SRBIJE
FOTO: MARCEL TER BALS / MTB-PHOTO / VATERPOLO SAVEZ SRBIJE

Ivica Tucak, selektor Hrvatske imao je samo riječi hvale za meč sa Delfinima.

– Što se protivnika tiče, o njima ne treba puno govoriti. Sigurno da oni nemaju nekih većih rezultata, odnosno medalja od Igara u Tokiju 2021. To je rezultatski deficit, ali Srbija je uvijek sjajna reprezentacija. Vaterpolo velesila. Što se nas tiče, mi smo, vjerujem, u energetskom pogledu spremni. Ponavljam, nas je EP u našoj zemlji ‘izmasakrirao’. Fizički i psihički, ali ne treba se sada na to vraćati. Mislim da smo se odmorili, da su igrači spremni i svjesni šta nas čeka – poručio je Tucak.

Srpski vaterpolista Sava Ranđelović prisjetio se sjajnih duela sa Hrvatima.

– Bilo je nezaboravnih utakmica poput Kazanja, Rija, Beograda, bilo je i dana kada su oni bili bolji. Mi smo mirni. Hladne glave, spremni pokazati da smo u dobroj formi. Odlično se poznajemo, nema tu iznenađenja u igri. Presudiće detalji, mirnoća, veća želja. Ova utakmica je po meni je derbi četvrtfinala jer zna se kakva uzbuđenja donosi – poručio je on.

Autor: Srpskainfo