Predstavnici Investiciono-razvojne banke na čelu sa v.d direktora dr Draženom Vrhovcem održali su sastanak na inicijativu Evropskog udruženja dugoročnih investitora (ELTI) na čelu sa generalnim sekretarom, Helmutom fon Glasenapom.

Cilj sastanka je bio da se IRBRS upozna sa radom ovog udruženja, a s obzirom na dosadašnji rad, ulogu i značaj Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, Glasenap je izrazio veliku želju u svoje lično ime i ime udruženja koje predstavlja za priključenjem IRBRS u Evropsko udruženje dugoročnih investitora.

ELTI je sa sjedištem u Briselu osnovano 2013. godine i okuplja 32 evropske finansijske institucije koje u svom portfoliju imaju dugoročne finansijske instrumente uključujući i njene osnivače. Pored 15 nacionalnih razvojnih banaka koje su osnivači ovog udruženja nedavno su im se pridružili i SID Slovenija, HBOR iz Hrvatske, Bugarska razvojna banka, Investiciono-razvojni fond Crne Gore …

ELTI se prvenstveno bavi podrškom dugoročnih ulaganja u skladu sa ciljevima i inicijativama koje je razvila Evropska unija za podsticanje održivog, pametnog i inkluzivnog rasta i stvaranja novih radnih mjesta. Mogućnost za učlanjenje u udruženje imaju samo zemlje članice EU kao i zemlje kandidati.

Nakon konstruktivnog razgovora v.d direktora Investiciono-razvojne banke dr Dražen Vrhovac se zajedno sa članovima uprave IRBRS zahvalio generalnom sekretaru ELTI-a, Helmutu fon Glasenapu na detaljnom predstavaljanju njihovog rada i ciljeva te rekao da se nada budućoj saradnji nakon što uprava IRBRS razmotri sve mogućnosti i značaj pridruživanja Evropskom udruženju dugoročnih investitora (ELTI), ne samo za našu instituciju već i za Republiku Srpsku.

prijedor24h