“Samo nam je ljubav potrebna”, naziv je poetsko-muzičke večeri održane u organizaciji Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije”, povodom Svetog Trifuna i Dana zaljubljenih. Stihove nekih od najpoznatijih domaćih i svjetskih autora, čitala je pjesnikinja Anela Sejarić Vujinović, koja je i knjižničar u prijedorskoj biblioteci.

“Poezija je ljubav, poezija je inspiracija. Kažu ljudi pišu samo kad su zaljubljeni, ali kad im ljubav nije uzvraćena ili kad su jako tužni. Najljepše pjesme su nastale od neuzvraćene ljubavi ili tuge. Ja sam zavičajni pjesnik preko 20 i više godina, organizujem i ‘Majske susrete’ gdje se promovišu mladi talenti, da poezija ne bude zapostavljena”, rekla je Sejarić Vujinovićeva.

Za ovo veče koje, kako je rečeno, slavi ljubav, odabrane su pjesme Duška Trifunovića, Vaska Pope, Branka Miljkovića, Vesne Parun, Pabla Nerude i drugih. Muzička podrška ovom kulturnom događaju bio je Saša Brandić. Iz Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije” ističu da nastoje književne večeri upotpuniti muzičkim sadržajima.

“Trudimo se da napravimo multimedijalno veče kad god je riječ o našim promocijama i izložbama, da povežemo nekoliko umjetnosti. Večeras smo povezali muziku i poeziju”, rekla je Gordana Vila, direktor Biblioteke.

Ona je najavila promociju romana “Poslije zabave”, dobitnika NIN-ove nagrade Steve Grabovca, koja će biti održana 27. februara, u Gradskoj čitaonici.

Izvor: kozarski