Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine objavio je prognozu vremena za period od 19. februara 2024. godine do 05. marta 2024. godine.

U prvom dijelu tekuće sedmice očekuje se nestabilno vrijeme uz slabe i povremene padavine. Zatim od 22. februara do 25. februara izgledna je promjena koja donosi vjetar južnog pravca na momente jakog i olujnog intenziteta sa padavina širom Bosne i Hercegovine, nešto obilnijim na jugu zemlje.

Od 25. februara do kraja prognoznog perioda zadržaće se oblačno i nestabilno vrijeme sa povremenim padavinama, uz malo snijega na planinama centralne i istočne Bosne.

Do 28. februara izgledne su natprosječne srednje dnevne temperature za ovaj period, jutra prohladna sa temperaturama zraka od jedan stepen do šest stepeni u Bosni, u Hercegovini od tri stepena do 8 stepeni. Danju u Bosni do 14 stepeni u Hercegovini do 18 stepeni, piše N1.

– Nešto niže vrijednosti temperature vazduha, očekuju se od 29. februara sve do kraja prognoznog perioda. Minimalne temperature vazduha od minus jedan stepen do četiri stepena u Bosni, u Hercegovini od dva stepena do sedam stepeni, maksimalne u Bosni do 10 stepeni, u Hercegovini do 14 stepeni – saopšteno je iz FHMZ BiH.

Autor: Srpskainfo