U Republici Srpskoj za vikend će biti oblačno vrijeme sa padavinama u većini krajeva, dok se na planinama očekuje susnježica i snijeg, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U subotu ujutru očekuju se intenzivne padavine na jugu i jugozapadu uz jak do olujni vjetar.

Tokom dana, padavine će prvo prestati na zapadu uz postepeno razvedranje, dok će se oblačno vrijeme sa padavinama zadržati na istoku i jugu.

U Hercegovini se tokom drugog dijela dana očekuju obilne padavine, a lokalno su mogući pljuskovi sa grmljavinom. Najmanje padavina biće na sjeveroistoku, a u nastavku dana i vjetar će slabiti.

Jutarnja temperatura vazduha biće od četiri do 11, u višim predjelima dva, a dnevna od 10 na jugoistoku do 19 na sjeveru, u višim pređelima šest stepeni Celzijusovih.

U nedjelju će u većini krajeva biće oblačno vrijeme uz slabe padavine, osim u Hercegovini gdje će biti obilne, dok će u višim planinskim predjelima od centralnih ka istočnim krajevima padati susnježica i snijeg.

Jutarnja temperatura vazduha biće od dva na jugozapadu do 10 u Hercegovini i na sjeveroistoku, u višim pređelima minus dva, a dnevna od osam na jugoistoku do 17 na sjeveroistoku, u višim predjelima tri stepena Celzijusova.

U ponedjeljak, 26. februara, biće pretežno oblačno vrijeme uz povremene padavine, uglavnom na jugu, a lokalno i na sjeveru. Tokom dana očekuju se i sunčani intervali uglavnom na sjeveru i istoku.

Jutarnja temperatura vazduha biće od jedan na jugozapadu i istoku do sedam u Hercegovini i na sjeveroistoku, u višim planinskim pređelima minus dva, a dnevna od 12 na jugozapadu do 19 na sjeveroistoku, u višim pređelima osam stepeni Celzijusovih.

Autor: Srpskainfo

foto-M-Jakovljević-ringier