Tamara Vučić, supruga predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, uručila je danas inkubator Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjaluci, te posjetila Banku humanog mlijeka u okviru Klinike za dječije bolesti.

Vučićeva je izrazila zadovoljstvo što je u prilici da posjeti porodilište UKC Srpske i uruči donaciju.

– Postoji li važnije mjesto od mjesta gdje se rađa novi život? Zahvaljujem medicinskom osoblju koje ovdje vrijedno radi i uvijek nađe razlog za osmijeh i razgovor, te način da razumiju trudnice i porodilje i vode računa o bebama – rekla je Vučić

Ona je napomenula da je inkubator mali znak pažnje, te izrazila nadu da će doprinijeti spasavanju života.

– Renoviranje porodilišta biće iskorak ka savremenom pristupu važnom dijelu medicine, kao što je porođaj i to je dio velikog projekta “Srbija 2027 – skok u budućnost”, na koji smo ponosni – naglasila je Vučićeva.

Ona je dodala da je Srbija ponosna i na dobru saradnju sa Srpskom u oblasti medicine, jer je to jedan od najvažnijih segmenata života građana.

 

Generalni direktor UKC Srpske Vlado Đajić zahvalio je Vučićevoj za posjetu i donaciju, te istakao da će inkubator doprinijeti unapređenju liječenja najmlađih pacijenata.

– Istovremeno je ovo prilika da zahvalim Srbiji i predsjedniku Vučiću za svu pomoć i podršku zdravstvenom sistemu Srpske, a jedna od tih je i Banka humanog mlijeka – rekao je Đajić novinarima.

On je predsjedniku Srbije zahvalio i za najavljenu rekonstrukciju porodilišta u okviru UKC Srpske, koja je predviđena u okviru plana “Srbija 2027 – skok u budućnost”, a u dogovoru sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom.

– Naše porodilište je u dobrom stanju, ali nam je želja da ga unaprijedimo i modernizujemo, te uvedemo nove usluge – rekao je Đajić.

Autor: SRNA/Srpskainfo