ПРИЈЕДОР, 25. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Ђорђе Мијаиловић из села Ђурђевац код Мионице, члан Ловачког удружења "Војвода Живојин Мишић", побједник је овогодишња "Ловачке лажијаде" у Омарској.

Đorđe Mijailović iz sela Đurđevac kod Mionice, član Lovačkog udruženja “Vojvoda Živojin Mišić”, pobjednik je ovogodišnja “Lovačke lažijade” u Omarskoj.

Mijailović je sinoć na 33. druženju lovaca u konkurenciji tri “lažova” ispričao najbolju lovačku priču o jastrebu i pijetlu i time dobro nasmijao prisutne, te po mišljenju komisije opravdano ponio titulu pobjednika lažijade i dobio prigodnu nagradu.

– Drugi put sam na ovom druženju lovaca i utisci su nezaboravni. Pobjedi se nisam nadao, ispričao sam priču iz lova koja se desila i malo je nafilovao i eto, pobijedio sam – rekao je Mijailović.

Ovogodišnja Lovačka lažijada okupila je više stotine lovaca i lovačkih udruženja iz Republike Srpske, Slovenije, Srbije i Mađarske.

Tradicionalnu manifestaciju organizovalo je Lovačko društvo “Srndać” iz Omarske.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Cilj manifestacije je druženje i promocija sportskog lova, a okupljeni lovci saglasni su u ocjeni da je ovo lijep događaj, te jedinstvena prilika da se druže u velikom broju, zabave, čuju brojne lovačke priče i odmore od svakodnevnih obaveza.

Predsjednik Lovačkog udruženja “Srndać” iz Omarske Radenko Tomić istakao je da se na ovoj lovno-turističkoj manifestaciji svake godine povećava broj gostiju.

 Što se tiče priča iz lova, one imaju i umjetnički karakter, to nije klasično laganje. Svako ko izlaže lovačku priču da joj neki smisao i na kraju komisija proglasi pobjednika – rekao je Tomić.

Počasni predsjednik Lovačkog udruženja “Trest” iz Petrovca na Mlavi Aco Gera Životić rekao je da na ovu manifestaciju dolaze od 2003. godine, a da su lovci iz “Srndaća” još 2000. godine došli kod njih u selo Kamenovo i da od tada počinje njihovo pobratimstvo.

Ponosan sam na ove naše susrete, jer je temelje toga udario moj pokojni otac, koji je nekada u Ljubiji prodavao rakiju. Bio je smješten u Omarskoj i odavde su oni poveli dve-tri devojke u Srbiju i tamo udali i tako je krenulo prijateljstvo – ispričao je Životić dodajući da se druženja proširilo i na pčelare i pjesnike.

Za učesnike ovogodišnje “Lažijade” bila je priređena i bogata tombola i nagrade među kojima je preovladavala oprema za lovce.

Autor: SRNA/Srpskainfo

Foto: SRNA