Turnirom u malom fudbalu za muške i ženske ekipe, Omladinski savjet Prijedor (OSP) obilježio je završetak projekta “Rekonstrukcija sportskih terena u srednjoškolskom centru Prijedor”.

“Jedan od osnovnih ciljeva Omladinskog savjeta Prijedor je promocija zdravih stilova života i podrška mladim sportistima. To smo potvrdili i izborom ovog projekta koji finansira Evropska unija u saradnji s Gradom Prijedorom, a implementira UNDP preko OSP-a. Vrijednost Projekta je 15.000 KM”, rekao je Mirnes Duratović, predsjednik Skupštine Omladinskog savjeta Prijedor.

Članovi ovog savjeta uredili su eksterijer, ogradu, mrežu, golove te koševe na susjednom košarkaškom terenu. Međutim, ostaje još posla da bi ovaj sportski teren bio u potpunosti završen.

“Omladinski savjet je napravio sjajan projekat za uređenje eksterijera ovog dijela terena, a kad dođe lijepo vrijeme, ići ćemo na dalju sanaciju terena koji će biti moderno kako rukometno, tako i igralište za mali fudbal. Ovo je samo početak. U  drugoj fazi radova, za koje se nadamo da će početi na proljeće, trebalo bi promijeniti podlogu na terenu za mali fudbal.  Ovo nam je i zadnja godina projekta s UNDP-om. Nadam se da će Grad ići u novi ugovor, jer to je dobar način finansiranja i sufinansiranja”, rekao je Aleksandar Milješić, načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije, koji je otvorio turnir u malom fudbalu.

Milješić je naveo da je Grad Prijedor riješen da mladima ostavi kvalitetnu sportsku infrastrukturu, koja je i osnovni preduslov za bavljenje sportom. On je podsjetio na neke od projekata Grada, poput rasvjete stadiona FK “Rudar”, parketa u Sportskoj dvorani “Mladost”, parketa i dvorane u okviru osnovne škole u Gomjenici te Sportske dvorane u Omarskoj.

Izvor: kozarski.com