Učenici Gimnazije “Sveti Sava” pokazali su da imaju razvijenu ekološku svijest i, kako su rekli, sa zadovoljstvom su se odazvali tradicionalnoj akciji Grada Prijedora pod nazivom “Čisto proljeće”. U Aleji zdravlja, pored Bereka, učenici su zasadili dvadesetak sadnica, pretežno lipe.

“Odlučili smo da posadimo određen broj sadnica u ovom divnom dijelu grada i samim tim ga još više uljepšamo i obnovimo. Drago nam je da u svemu tome imamo podršku Škole i Gradske uprave”, rekao je Aleksandar Jović, učenik Gimnazije.
Akcija pošumljavanja uranila je u odnosu na prethodne godine, kako bi sadnice imale uspješniji tok vegetacije.
“Učenici su izrazili želju i obratili se nama sa željom da volontiraju i da sprovedemo zajedno ovu akciju. Mi smo se odazvali i jedva dočekali. Sađenje se vrši po idejnom projektu Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci. Ne radimo ništa napamet, sve je planski”, rekao je Aleksandar Šobot, v.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove.
Iz Gradske uprave Prijedor apeluju na građane da vode računa o očuvanju životne sredine, da smeće bacaju na za to predviđena mjesta, kako bi bilo što manje divljih deponija. Dodaju da manje deponija znači više sadnica i više sredstava za ekološke akcije ovog tipa.

Izvor: kozarski.com