Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić najavio je da će u ponedjeljak, 4. marta, na kolegijumu predsjednika Skupštine govoriti o nedavnoj posjeti Podgorici predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koja je, kako je rekao, bila za divljenje.

– Ako mogu da sarađuju bošnjačke i hrvatske stranke i da zajedno sa Dodikom vrše vlast u Sarajevu, ne vidim čemu ovoliko povika – rekao je Mandić i naglasio da su Dodika birali građani.

On je istakao da kao srpski političar iz Crne Gore može biti efikasniji u razgovorima sa Srbijom i Republikom Srpskom.

Mandić je, govoreći o inicijativi za njegovu smjenu, naveo da ima osjećaj da Demokratska partija socijalista prosto negdje traži svoju politiku i, umjesto da pokažu svoj program, bave se temama koje su u suprotnosti sa stavovima o kojima non-stop govore kada su sa predstavnicima zapadne zajednice.

– Kada slušate i pratite vidite da je to u direktnom sučeljavanju – istakao je Mandić.

Mandić je naveo da je bivša vlast konstantno govorila da je on bio brana evropskim integracijama Crne Gore, a da se sada vidi nešto potpuno suprotno.

– Promovišem mir, a sada kada smo u poziciji, treba pozvati i njih da radimo zajedno – rekao je Mandić večeras za Prva TV za Crnu Goru.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je u utorak, 27. februara, posjetio Crnu Goru gdje se sastao sa predsjednikom Skupštine Andrijom Mandićem i podržao srpsku nacionalnu zajednicu.

Autor: SRNA/RTRS

Foto: RTRS