Priča o novoj rezoluciji o Srebrenici je pokušaj Bošnjaka da se dodvore svom glasačkom tijelu pred izbore i tako ponovo ponižavaju sve žrtve. U svemu pokušavaju da budu kao predsjednik SDA Bakir Izetbegoviić. Јasno je da nisu u stanju da istrpe prigovore SDA i zato rade ovo što rade, iako znaju da im ne može proći, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik navodi da samostalno istupanje pokazuje da koriste svaku priliku da naštete Srpskoj i svako mjesto da govore protiv Srba i da ne žele da grade zajedničku budućnost.

– Republiku Srpsku boli svaki dan, a posebno danas, kada se obilježava Dan sjećanja na ubijenu i stradalu djecu Srpskog Sarajeva, da počinioce nikada nije stigla pravda. Neko je ubio 121 dijete i to nikada ne smije biti zaboravljeno – poručio je Dodik na svom nalogu Iks.

Predsjednik Srpske ističe da danas i svaki dan moramo govoriti o njihovom stradanju i o svim izgubljenim nevinim životima.

– Pucali su na našu djecu, ubijali su našu djecu i na ovaj dan i na mnoge druge dane, a sada neko želi da ispiše novu istoriju kao da se to nikada nije ni dogodilo i da su samo oni žrtve. Za svjetsku javnost i pojedine zvaničnike Zapada srpske žrtve ne postoje i niko ne govori o njima. Nameću nam lažne narative kako bi Srbi bili predstavljeni kao zločinci koje treba kažnjavati i uništiti – navodi Dodik.

Naša bolna istorija, puna žrtava i puna bola koji nikada neće nestati, naučila nas je da moramo da se borimo i čuvamo svoje, kako se nikada ovakve stvari ne bi desile.

– Nikada neću moći da shvatim kako neko može pucati na nevino dijete i kako se neko može praviti da se to nije desilo – samo zato što je to srpsko dijete. Tu realnost i danas živimo – poručio je predsjednik Srpske.

Dodik ističe da su mnoge porodice napustile su svoja ognjišta u Sarajevu jer tamo nije bilo života za njih.

– Samo građani Srpskog Sarajeva koji su tu našli svoj dom znaju šta su tamo sve preživjeli. Poštujem te ljude, njihovu snagu, njihovu odlučnost da nastave da žive i grade svoj život ispočetka. Ta srpska snaga stvorila je i Republiku Srpsku i naša okupljenost čini nas još jačim i snažnijim koliko god nas ko napadao i radio protiv nas – rekao je Dodik.

Dodao je da se nikada neće zaboraviti nijedna žrtva, nijedan zločin koji se dogodio.

– Naša obaveza je da govorimo i da upoznamo nove generacije sa bolnom istorijom i stradanjima našeg naroda – zaključio je Dodik.

Autor: RTRS

Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja