U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra će biti promjenljivo oblačno vrijeme uz sunčane intervale.Tokom jutra uz rijeke i po kotlinama očekuje se magla ili niska oblačnost, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U većini krajeva prije podne će biti promjenljivo oblačno uz sunčane intervale, a na istoku pretežno oblačno. Od podneva se očekuje sunčanije u većini krajeva, osim na istoku, dok će u Hercegovini biti pretežno sunčano.

Duvaće slab vjetar promjenljivog smjera, na jugu slaba do umjerena bura.

Jutarnja temperatura vazduha od jedan na jugozapadu do sedam na sjeveroistoku i jugu, u višim predjelima od minus tri, a najviša dnevna od 10 na istoku i jugoistoku do 17 u Hercegovini, u višim predjelima od šest stepeni Celzijusovih.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u većini predjela danas preovladava pretežno oblačno vrijeme, mjestimično sa kišom, na planinama sa slabim snijegom.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus četiri, Kalinovik i Han Pijesak tri, Čemerno i Ivan Sedlo četiri, Sokolac pet, Gacko i Sarajevo šest, Srebrenica sedam, Mrakovica osam, Višegrad, Mrkonjić Grad i Livno devet, Tuzla 10, Bijeljina i Zenica 11, Doboj 12, Bileća 13, Banjaluka 14, Prijedor i Neum 15, te Mostar 16 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo