Načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije Aleksandar Milješić najavio je danas da Grad Prijedor raspisuje javni konkurs za dodjelu stipendija perspektivnim sportistima za 2024. godinu.

“Grad Prijedor vodi računa o mladim sportistima, koji su budućnost sporta u našoj lokalnoj zajednici, a tome u prilog idu činjenice da smo prije tri godine, po prvi put, uveli ovu budžetsku liniju i da svake godine imamo povećanje sredstava u budžetu za ove namjene”, izjavio je Milješić i pozvao sve potencijalne korisnike da se prijave na ovaj konkurs.
On je na današnjoj konferenciji za novinare podsjetio da je Grad Prijedor u 2022. godini dodijelio 30 sportskih stipendija, u 2023. ukupno 40, dok je ove godine planirano 50.
“Tako je povećavana i budžetska stavka sa 30.000 KM u 2022. godni na 48.000 KM u prošloj odnosno na 60.000 KM u ovoj godini. U prvoj godini korisnicima odabranim putem javnog konkursa isplaćeno je po 1.000 KM jednokratno, a od prošle godine isplaćuje se 1.200 KM godišnje odnosno po 100 KM mjesečno tokom 12 mjeseci.”, rekao je Milješić.
Pravo prijave imaju perspektivni sportisti grada Prijedora do navršenih 18 godina u tekućoj godini. Ograničenje u pogledu godina ne primjenjuje se na sportiste invalide i potencijalne olimpijske kandidate. Prošle godine uvedeno je i novo pravilo da sportista koji ponese titulu najboljeg sportiste grada za određenu godinu u narednoj ostvari pravo na iznos stipendije, bez obzira na godine.
Javni konkurs biće objavljen u sutrašnjem broju “Kozarskog vjesnika” i na zvaničnoj internet stranici Grada Prijedora. Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objave konkursa, odnosno do 1. aprila.
Milješić je podsjetio da su u toku javni pozivi za sufinansiranje programsko-projektnih aktivnosti socijalno-humanitarnih saveza/udruženja i udruženja nacionalnih manjina iz Budžeta grada Prijedora za 2024. godinu. Za ova dva javna poziva planirano je ukupno 145.000 KM, a prijave se mogu predati i narednih sedam dana.

Izvor: prijedorgrad.org