epa11170200 Russian President Vladimir Putin (R) and President of Republika Srpska (Serb Republic) Milorad Dodik shake hands as they attend a meeting at the Kazan Expo international exhibition centre in Kazan, Republic of Tatarstan, Russia, 21 February 2024. Vladimir Putin and Milorad Dodik arrived to Kazan attend opening ceremony of the Games of the Future. The phygital concept competition, the Games of the Future Kazan 2024, will be held in 21 innovative disciplines, each of which combines classic sports and e-sports, from 21 February to 03 March 2024. EPA-EFE/SERGEI BOBYLEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL / POOL MANDATORY CREDIT

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je peti mandat Vladimir Putin na čelu Ruske Federacije potvrda da on ima ogromno povjerenje ruskog naroda i da zemlju vodi u pravom smjeru.

Naglasio je da je njegova ubjedljiva pobjeda na predsjedničkim izborima dočekana s radošću i među srpskim narodom, jer u njemu vidi velikog državnika i prijatelja na kojeg se uvijek može osloniti i koji brine o Srbima.

Dodik je naglasio da Srbe raduje i to što je ruski narod za svog lidera izabrao ozbiljnog, odgovornog i mudrog državnika, jer je to garancija da će se u današnjem svijetu održati tradicionalne vrijednosti i da neće postati mjesto u kojem samo odabrani mogu da odlučuju o svemu.

– Čestitam predsjedniku Putinu, dragom prijatelju Republike Srpske i srpskog naroda, na novom mandatu. Želim mu dobro zdravlje, snagu i istrajnost na putu da sačuva Rusiju i donese mir i bolju budućnost cijelom svijetu – istakao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Ruski predsjednik Vladimir Putin pobijedio je na predsjedničkim izborima u Rusiji sa osvojenih 87,97 odsto glasova, pokazuju prvi podaci Centralne izborne komisije.

Autor: SRNA/Srpskainfo