Osnovni sud u Srebrenici potvrdio je optužnicu koja mještanina Alena Lelića tereti da je šakom tukao policajca, a onda lupao po lokalnoj policijskoj stanici.

Optužnicu protiv njega podiglo je Okružno javno tužilaštvu u Bijeljini.

Navodi se da se on 27. decembra 2023. godine, oko 16 sati, ispred svoje kuće, pripadnicima Policijske stanice Srebrenica Nj.M., M.M., M.N. i A.B., koji su su došli i rekli mu da s njim trebaju obaviti razgovor u vezi sa prijavom koju je protiv njega podnio J.E., obratio im se riječima: “Ja ne priznajem policiju Republike Srpske, zapalit ću svoju kući i bacit ću se pod vozilo“.

– Kada su ga policajci Nj.M. i M.M. upozorili da se smiri kako bi s njim obavili razgovor, Lelić se okrenuo prema policajcu Nj.M. i uputio mu pogrdne riječi i psovke: “Je..m ti majku i sestru, zapalit ću te” – navodi se u optužnici.

Tada je policajac M.M., kako se dodaje, osumnjičenom naredio da prekine sa galamom, ali je Lelić prišao jednom od poliajaca i napao ga.

– Udario ga je više puta stisnutom pesnicom u grudni koš, glavu i ruke, i jedan put lijevom nogom u desnu podkoljenicu, nanijevši mu ogrebotine lijevog lakta, te desne potkoljenice – istaknuto je u optužnici.

Lelić je potom uhapšen, ali ni tada, sudeći po optužnici, ne prestaju problemi.

– Istog dana, oko 17 sati, nakon što je sproveden u Policijsku stanicu Srebrenica, kada su ga policajci pokušali alkotestirati, Lelić je zamahnuo nogom i oštetio plastičnu kanalicu od elektro instalacije, a zatim je u prostoriji za zadržavanje, u kojoj je boravio, nogama lupao pločice, te rukama zamahnuo i oštetio zaštitni poklopac na vodokotliću i na taj način oštetio Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske za 390 KM – istaknuto je u optužnici, pišu Nezavisne novine.

Autor: Srpskainfo

FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER