Grad Prijedor donirao je 2.000, a opština Bratunac 1.500 KM za opremanje i završetak Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar”, koji je Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji izgradio u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji.

Predsjednik Odbora Milorad Arlov rekao je da su se Prijedor i Bratunac time pridružili donacijama Laktaša i Zvornika, koji su izdvojili po 2.000 KM.

Arlov je naveo da su te četiri lokalne zajednice ove godine uplatile sredstva da do avgusta ili do kraja godine bude zavrvšen objekat od 720 metara kvadratnih , čija je izgradnja počela 2019. godine.

– Ove četiri lokalne zajednice učestvuju i u 12. projektu `Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske` koji organizuje u junu naš odbor – rekao je Arlov.

On je naveo da su za 8. maj planirani humanitarni Varkršnji koncert i predstava, koju će u Kulturnom ventru “Banski dvor” u Banjaluci izvesti učenici Osnovne škole “Branko Ćopić” iz tog grada, pod nazivom “Vršnjaci Srpske vršnjacima na Kosovu i Metohiji”.

Arlov je rekao da će sva prikupljena sredstav biti usmjerena za opremanje centra i djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji.

– Pozivamo druge lokalne zajednice i humane ljude da prema svojim mogućnostima pomognu da ove godine završimo velelepni centar, humani manastir koji smo izgradili za kategoriju djece i mladih koje život ne miluje. Donacije se mogu uplatiti na žiro račun Odbora: 5551000034196446 – dodao je Arlov.

Autor: SRNA/RTRS