U Republici Srpskoj će tokom vikenda biti oblačno sa kišom u ned‌jelju, 24. marta, koja će na visokim planinama preći u snijeg, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra će uglavnom biti oblačno uz premještanje padavinske zone od sjevera i zapada ka istoku i jugu.

U drugom dijelu dana doći će do postepenog razvedravanja i sunčanijeg vremena na sjeveru i zapadu, ali i dalje uz promjenljivu oblačnost.

Minimalna temperatura vazduha biće od četiri do 10, u višim pred‌jelima jedan stepen, a maksimalna temperatura vazduha od 10 na istoku do 17 na sjeveroistoku, na jugu 20, a u višim pred‌jelima od osam stepeni Celzijusovih.

U subotu će tokom prvog dijela dana biti pretežno sunčano i toplo uz malu do umjerenu oblačnost.

Poslije podne će doći do naoblačenja sa sjeverozapada, koje uveče i u noći na ned‌jelju donosi padavine, kišu ili lokalne pljuskove.

Minimalna temperatura vazduha biće od tri do devet, u višim pred‌jelima nula, a maksimalna temperatura vazduha od 16 do 22, u višim pred‌jelima od 10 stepeni Celzijusovih.

U ned‌jelju se nastavlja pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Tokom dana usljed pada temperature na visokim planinama kiša će preći u snijeg.

Minimalna temperatura vazduha od tri do sedam, na jugu do 11, u višim pred‌jelima minus jedan, a maksimalna temperatura vazduha od 11 na sjeverozapadu do 19 na jugu i istoku, u višim pred‌jelima od sedam stepeni Celzijusovih, prenosi ATV.

Autor: Srpskainfo

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER