Bračni par iz Kostajnice prijavljen je Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru zbog sumnje da je izvršio čak 3 krivična djela.

Osumnjičeni M.M. u kritično vrijeme bio je direktor firme i prodao je 11 kamiona i 2 automobila drugoj firmi koja je bila u vlasništvu njegove supruge B.M.

Vozila su prodana po 4 puta manjoj cijeni, a novac kako navode u policiji, nikada nije isplaćen prodavcu.

Bračni par iz Kostajnice

Osumnjičeni bračni par iz Kostajnice M.M. i B.M. terete se za krivična djela nezakonito postupanje u privrednom poslovanju, zloupotreba položaja odgovornog lica i zaključenje štetnog ugovora.

– Krivična djela izvršena su na način da je M.M. tokom 2022. godine kao direktor i odgovorno lice firme iz Kostajnice, bez saglasnosti drugog osnivača-pravnog lica iz Italije, prodao 11 teretnih i 2 putnička vozila drugom privrednom društvu iz Kostajnice koje je bilo u vlasništvu njegove supruge drugoosumnjičene B.M. Novčani iznos od 142.611,53 KM koji je utvrđen kao kupoprodajna cijena, iako je tržišna vrijednost vozila bila znatno veća, nikada nije isplaćen prodavcu- saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Kako je vrijednost prometovanih vozila procijenjena na 600.800,00 KM, osumnjičeni M.M. i B.M. su na ovaj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u tom iznosu i oštetili pravna lica iz Kostajnice i Italije.

Autor: Nikola Morača/Srpskainfo

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER