Osnivač Fondacije “Srpska kuća”, Gorica Dodik, saopštila je da je banka zatvorila račun ove Fondacije, ali da će naći način da i dalje pomaže onima kojima je to potrebno.

“Obraćati se javnosti ili ne svelo se na isto, jer ma šta god da se kaže ili napiše tu su eksperti da to tumače i da objasne drugima šta ste vi ustvari htjeli da kažete. Zbog ljudi koji su iskreno učestvovali i podržavali rad fondacije želim da napišem par rečenica”, navela je ona i dodala:

“Sankcije koje su uvedene onima koji neće da budu podanici i marionete Majkl Marfiju, a koje su takođe uvedene i meni zbog zamislite podrške mome ocu, juče je banka zatvorila račun fondacije i time se onemogućio dalji rad. Sva neutrošena sredstva sa računa smo vratili donatorima kojima i ovom prilikom želim da se od srca još jednom zahvalim na podršci”.

Podsjetila je da je Fondacija za dvije godine napravila tri nove kuće za tri porodice i da završava još dvije.

“Na šta smo ponosni i tu sreću na licima te djece ne može sankcionisati zločinac Majkl Marfi. Prije svega, sjetite se ko je u zadnje vrijeme objavljivao tekstove u vezi Fondacije i ko je osuđivao njen rad, sve će vam se reći, ko su oni koji su urgirali da se jedna humanitarna organizacija ugasi. Da, upravo oni koji ne vjeruju u dobra djela zato što ih i ne čine!”, kaže Gorica Dodik i dodaje:

“Svakodnevno svjedočimo monstruoznim akcijama koje širom svijeta čini otadžbina Majkl Marfija, svjedočimo zlu koje se rađa u njegovoj zemlji i koje metastazira brzinom svijetlosti, ali bez obzira na sve oni su sebi dali za pravo da budu preki sud i da se iživljavaju nad svima onima koji ne učestvuju u njihovom zločinu”.

Onima koji ih podržavaju poručila je da se i dalje raduju novim ratovima, novim bolestima, pedofiliji i svakom zlu kojem su oni rasadnik.

“Mi ćemo naći način da pomažemo onima kojima je pomoć potrebna i radovaćemo se osmjesima i zdravim porodicama”, zaključila je Gorica Dodik.

Izvor: ATV