Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da neće biti promjene Ustava BiH i oni koji su u Sarajevu mislili da će politiku majorizacije podvaliti kao evropski put – znaju da se to neće desiti.
“Nema evropskog puta BiH bez Republike Srpske i to je definitivno potvrđeno odlukom Evropskog savjeta”, naveo je Dodik na društvenim mrežama.

On je naglasio da Republika Srpska nije i neće biti konfliktna strana, ali i dalje će tražiti da se poštuju njena prava, slovo Dejtona i Ustav BiH.

“Ako to i drugi hoće i prihvataju, možemo ići dalje”, napomenuo je Dodik.

Dodik je podsjetio da je tokom sedmice bio na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i NJegovom svetošću patrijarhom srpskim Porfirijem, na kojem je dogovoreno da 5. i 6. maja bude održan veliki vaskršnji sabor Srbije i Srpske na kojem bi bile donesene važne odluke za opstanak srpskog naroda, te o njegovom ekonomskom napretku, ali i očuvanju zajedničke kulture.

“Boravio sam i u Trebinju, gdje sam razgovarao s NJegovim preosveštenstvom episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Dimitrijem, održao sastanak sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem, načelnicima hercegovačkih opština i ministrima u Vladi Srpske, te otvorio peti Samit energetike”, naveo je Dodik.

Izvor: SRNA/kozarski vijesnik

Foto: SRNA