Zbog nestanka Danke Ilić (2) večeras se po prvi put u Srbiji aktivirao sistem popularno nazvan “amber alert, zvaničnog naziva Pronađi me”, kojim se javnost hitno obavještava o nestanku djeteta.

Dvogodišnja Danka je nestala prije četiri sata u okolini Bora, a u toku je potraga za njom.

– Danka Ilić, starosti 2 god. nestala oko 13.45 u Boru, smeđe kose, visina 85 cm, nosi maslinastu jaknu, ljubičaste pantalone – stigla je sms poruka.

Program RTS je prekinut i izdato je saopštenje.

– Pronađi me, hitno obavještenje o nestanku maloljetnika – navodi se u saopštenju kojim je prekinut program, a koje je ponovljeno dva puta u razmaku od 10 minuta na Radio televiziji Srbije.

U slučaju aktiviranja sistema o nestanku maloljetnog lica građani se sistemom “amber alert” obavještavaju SMS porukom, prekidom televizijskih i radio emisija, kajronima na auto-putu, aerodromskim, autobuskim i željezničkim stanicama.

FOTO: SCREENSHOOT

Policija koja po kiši pretražuje teren u potrazi za Dankom zamolila je večeras okupljene građane da se raziđu, kako ne bi ometali pse tragače u potrazi za nestalim djetetom.

Kako javlja reporter Blica iz Bora, policija kreće u pretragu terena termovizijskim kamerama. Oni su poručili da će potraga za malom Dankom trajati cijelu noć.

Teren od 6, 7 kilometara pretražen je po nekoliko puta, ali dijete još uvijek nije pronađeno.

Vremenski uslovi, tačnije kiša koja trenutno pada, dodatno otežava potragu.

Dok pada noć, roditelji djevojčice su sve više u strahu. Ljudi se organizuju u grupama i pretražuju svaki pedalj.

Prema nezvaničnim saznanjima, posljednji put ju je navodno vidio jedan čovjek kako ide ka šumi.

Autor: Srpskainfo

FOTO: MUP/SCREENSHOOT