Proširena je potraga za nestalom djevojčicom Dankom Ilić (2) u mjestu Banjsko Polje kod Bora, ali za sada još nema novih informacija.

Potraga se širi dalje ka naseljenom dijelu Banjskog Polja, a tu su i žandari sa dobrovoljcima.

Teren pretražuju pripadnici Žandarmerije, Gorske službe spašavanja i građani dobrovoljci, a dronovi i dalje nadleću to područje.

Kuća djevojčice iz koje je nestala je malo iznad naselja, a dio oko kuće je već pretražen, kažu nadležni.

Građani koji su se juče pojavili u velikom broju i pored najbolje namjere da pomognu, pravili su gužvu i ometali policijske pse, pa je zato danas potraga organizovana drugačije.

Zbog gužve su se psima tragačima miješali mirisi, zbog čega se danas teren pretražuje u manjim grupama dobrovoljaca od po 20 ljudi, koji se dijele i idu sa policijom, javlja reporter Tanjuga.

Svi vlasnici vikendica u naselju dobili su poziv da dođu i otvore svoje objekte, kako bi se izvršila pretraga tih objekata i otklonila svaka sumnja.

Nestala Danka Ilić posljednji put je viđena juče oko 13 časova.

Nestala Danka Ilić

Mještani su, kako kažu, zbunjeni i strahuju da je neko djevojčicu možda oteo i kolima odvezao u nepoznatom pravcu. Zbog toga se provjeravaju sva vozila na nekoliko punktova policije.

– Danka je zlatno dijete, mirno, ćutljivo. Dobro dijete kojem može da priđe svakom, jer vjeruje ljudima. Nikada se ne drči, neće da odbije ljude, ne plaši ih se. Takva je od kada je znam- ovako za Blic započinje priču Milan Ilić, djed nestale djevojčice Danke Ilić (2).

Dok čeka da sazna bilo kakve informacije o svojoj unuci Danki, koja je nestala juče u 13 sati dok je bila u dvorištu kuće (pojate) u selu Banjsko polje, deka ove djevojčice oglasio se za Blic.

On se osvrnuo i na trenutak kada je saznao da je Danka Ilić nestala. Supruga mog sina je bila sa djecom u pojati svog oca. On je mene obavijestio. Tako smo saznali. Sada se borimo kako možemo, šta možemo. Danka je zlatno dijete, mirno, ćutljiva, dobro dijete koje može da priđe svakome, neće da odbije, ne drči se – rekao je djed.

Autor: Srpskainfo

FOTO: ZORAN ILIĆ / RINGIER