Koncert Beogradskog omladinskog narodnog orkestra i Ženske pjevačke grupe „Etnofonija“ održan je u Pozorištu Prijedor, a organizator koncerta je bilo Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor.Solista grupe „Etnofonija“ Marija Vučković je rekla da se svi članovi raduju koncertu u Prijedoru. Pjevaju se uglavnom izvorne kompozicije.„Tradicionalne pesme, izvorne kompozicije koje su prerađene aSlavko Mitrović Cale je radio aranžman, takođe su to i njegove autorske kompozicije koje je on napisao , komponovao i i uradio aranžman“, rekla je ona.

Udruženje za očuvanje tradicije je organizator koncerta i izdavač CD-a pomenutih grupa. Željko Šormaz direktor ovog udruženja kaže: “Evo to je prilika da se pohvalimo da je to jedna novost koju smo napravili tako da će večeras u suštini svi oni koji dođu moći da čuju sve one numere koje se nalaze na CD-u. Na CD-u je inače 20 numera, prelijepih melodija, nekih tradicionalnih zaboravljenih pjesama u potpuno novim aranžmanima i nekih autorskih kompozicija koje je Slavko Mitrović Cale napravio“, rekao je Šormaz.

Čuveni harmonikaš i istaknuti srbijanski umjetnik Slavko Mitrović Cale kaže da je povod za dolazak prijateljstvo.

„Pa naš povod za dolazak je taj što smo mi već prijatelji, ja imam u džepu neke karte koje su mi poklonili kao počasni građanin Prijedora ili član ovog Željkovog udruženja i ja mislim da sam ja sedmi put za možda četiri godine ovdje u Prijedoru, tako da i ja i cela ekipa i ovaj Beogradski omladinski narodni orkestar i grupa pevača „Etnofonija“ koju ja vodim sa posebnim zadovoljstvom i užitkom dolazimo i kad se kaže Prijedor za nas je to nešto posebno“, istakao je Cale.

Poseban užitak i zadovoljstvo bio je i za sve posjetioce Pozorišta Prijedor koji su pratili ovaj koncert.

Izvor: kozarski.com