U Prijedoru danas počinje akcija “Proljetno uređenje grada” koja će trajati do 30. aprila.

Akcija obuhvata čišćenje grada i uređenje zelenih površina oko škola, poslovnih objekata, stambenih zgrada, ulica, trotoara, obala i korita rijeka i drugih neuređenih površina.

-Pozivamo građane, mjesne zajednice, vlasnike poslovnih prostora, škole, omladinske organizacije, nevladin sektor i zajednice etažnih vlasnika da daju svoj doprinos očuvanju, zaštiti i unapređenju životne sredine – navodi se u saopštenju iz Gradske uprave.

Grad će u sklopu ove akcije organizovati besplatan odvoz prikupljenog smeća i kabastog otpada i obezbijediti sadnice cvijeća i ukrasnog grmlja, te klupe i korpe za uređenje škola i mjesnih zajednica.

Iz preduzeća “Komunalne usluge” rekli su da će cijeli april po zahtjevu Gradske uprave odvoziti kabasti otpad koji u gradskoj zoni treba odlagati pored kontejnera, ali ne na saobraćajnice, a u prigradskim i sesokim zonama po rasporedu redovnog odvoza smeća.

-Molimo građane da otpad iznesu u ranim jutarnjim satima kako bi sve bilo odvezeno istog dana – apelovali su iz “Komunalnih usluga”.

Građani se za sve informacije mogu obratiti Odjeljenju za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove, a zajednice etažnih vlasnika se obraćaju isključivo putem mjesnih zajednica kojima pripadaju.

Autor: SRNA/Srpskainfo

Foto: Komunalne usluge Prijedor