Na 30. republičkom takmičenju muzičkih škola Republike Srpske, koje je održano u Banjaluci učestvovalo je 11 muzičkih škola. Među njima je bila i prijedorska Muzička škola „Savo Balaban“. Iz ove škole učešće na takmičenju je uzeo  31 učenik , a osvojena je 31 nagrada.

Direktor škole Aljoša Novaković ističe da je ponosan i srećan zbog ostvarenih rezultata, te navodi da su se učenici i profesori predano spremali za ovo takmičenje.

„Od 31 takmičara ukupno smo osvojili 31 nagradu, što je reper našeg školskog takmičenja koje smo imali prije ovdje i skoro su identične bile nagrade, odnosno  kako su naši profesori ocijenili naše učenike, to su poistovjetilo i na republičkom takmičenju, tako da se ukupno radi o  1 specijalnoj  nagradi, 13 prvih, 16 drugih, i 1 trećoj. „, naveo je Novaković.

Kako kažu i profesori i učenici konkurencija je bila izuzetno jaka, pa su im i nagrade zato draže. Ponosni su i srećni, trudili su se, kako kažu, da budu što bolji, da daju sve od sebe i svjesni su da samo rad daje na kraju ovakve rezultate.

U Muzičkoj školi „Savo Balaban“ svi su ponosni zbog rezultata na republičkom takmičenju, a do njih su došli učenjem, istrajnim radom i vježbanjem.

Izvor: kozarski.com