Ponosni smo na ljude koji će danas doći na miting u Banjaluku i na demokratski način izraziti svoj stav. Slika će govoriti više od bilo koje poruke koja se poruči – rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik gostujući u Dnevniku 1.

– Pozivam sve da masovno dođi da se okupimo i očekujemo oko 40.000 ljudi – rekao je Dodik povodom održavanja velikog mitinga u Banjaluci pod nazivom “Srpska te zove“.

Istakao je da će miting proći mirno sa jasnim porukama.

– Poruka je, kako misite da živimo sa vama, ako vi nas etiketirate. Šta hoćete? Da mi budemo krivi, a vi ste kao nevine žrtve. Naravno, da ima nevinih žrtava kod Bošnjaka, kao što ima i kod Srba ali time su se trebali baviti sudovi, a ne politički forumi kakav je Generalna skupština UN-a – rekao je Dodik.

Smatra da će miting proći u atmosferi čije će poruka pokazati “našu čvrstinu, naš identitet, ali i poruku mira koju moramo da osiguramo”.

Kada je riječ o opoziciji koja prisustvuje NSRS, a neće biti na mitingu, predsjednik Srpske je poručio da je to njihova stvar.

– Poodavno se nije desilo da smo u NSRS oko zaključaka svi jedinstveni. Što se tiče mitinga i njihovog narativa, i toga da je to moj miting, to naravno nije tačno. Јa nisam jedini sazivač toga. I oni su pozvani u vrijeme kad se smo se dogovarali za miting. I predsjednika SDS-a Milana Miličevića i predsjednika PDP-a Branislava Borenovića sam zamolio da sve svi zajedno okupimo. Oni su izabrali da ponovo satanizuju Milorada Dodika – rekao je on.

Naglasio je da ovo nije borba za Milorada Dodika.

– Јa da ne radim ovo lakše bih živio. Ali, smatram da je moja odgovornost kao predsjednika Republike Srpske da moram da se borim za istinski stav naroda – poručio je Dodik.

Autor: RTRS