U Pozorištu Prijedor večeras je SKUD „Dr Mladen Stojanović“ po 22. put održao  „Dane Mladena“, koncert posvećen rođenju i smrti legendarnog doktora Mladena Stojanovića. Gosti  na koncertu su bili i članovi KUD-a „Mladost“ iz Nove Pazove, s kojim se prijedorsko društvo pobratimilo prošlog mjeseca.

Mara Ećim, predsjednik SKUD-a „Dr Mladen Stojanović“ je rekla da je koncert osim što je posvećen Mladenu Stojanoviću, svakako posvećen i gostima iz Nove Pazove.

Predsjednik KUD „Mladost“ iz Nove Pazove Goran Krkobabić je izjavio da su presrećni što su se bratimili sa prijedorskim društvom, jer svi njihovi članovi „vuku“ korijene s ovih prostora ili s prostora Knina.

„Tako da je to još jedna veća sreća i veće zadovoljstvo što smo prepoznati među svojom dragim subraćom, da ne kažem prijateljima,  već braćom ovdje u Prijedoru, a šta da kažem o ovoj manifestaciji „Dr Mladen Stojanović“? Svaki dan prolazim do svoje kuće kroz ulicu doktora Mladena Stojanovića, tako da on je prisutan u Novoj Pazovi “, naglašava Krkobabić.

U SKUD-u „Dr Mladen Stojanović“ nastoje svake godine publici ponuditi nešto novo.

Nebojša Aleksić, sekretar SKUD-a „Dr Mladen Stojanović“ ističe da većeras izvode novu koregorafiju.

„Igre iz Pčinje“, čiji je autor Dajana Kostić, a naš koreograf Mladen Radić ju je postavio. I eto,  mi smo to uvježbali i nadam se da će sve biti kako treba, jer  je ovo premijera,  nestpljivo očekujemo kako će to sve ispasti“, kaže Aleksić.

KUD „Mladost“ iz Nove Pazove, koje postoji već 70 godina i broji 300 članova, i u kojem pored folklorne i pjevačke sekcije postoje i muzičke i likovne radionice,  u junu mjesecu organizuje veliki Međunarodni festival dječijeg folklora „Razigrana mladost“, gdje će im gosti biti  folkloraši iz SKUD-a „Dr Mladen Stojanović“, kao i društva iz Zalužana i Banjaluke. Sala Pozorišta Prijedor večeras je bila ispunjena do poslednjeg mjesta.

Izvor: kozarski.com