Pop pjevačica, kompozitor, tekstopisac, dirigent i osnivač dječjeg hora “Čarolija Leontina Vukomanović održala je večeras na malom gradskom trgu u Prijedoru koncert zajedno sa mališanima pripremnih razreda Muzičke škole “Savo Balaban”.

Leontina je novianrima izjavila je novinarima da je po prvi put u Prijedoru na velikoj bini, te istakla da joj je čast i zadovoljstvo nastupiti povodom Dana grada, kao i sa mališanima hora prijedorske muzičke škole. Uporedo sa solo karijerom pop pjevačice i autora Leontina je radila i autorske pjesme za djecu. Prelomni trenutak je kaže bio 2006. godine kada je riješila da sama napravi svoj festival uz pomoć i podršku produkcije “Beoton”.
“”Ja sam okupila najistaknutije pop rok kompozitore , hit mejkere tako reći u pop rok muzici naše zemlje i praktično ih animirala da počnu da komponuju za decu. Paralelno sa festivalom ja sam napravila i Dečiji hor “Čarolija”. Čarolija danas ima više od 300 članova zato što imamo 2 odelenja u Nišu, 3 u Beogradu, Imali smo odelenje u Kragujevcu, Knjaževcu, Smederevu i Požarevcu, tako da se stalno nekako umnožavamo međutim, shvatila sam da je saradnja sa dečicom iz raznih gradova zapravo mnogo dragocenija, jer imamo priliku da se družimo, da ukrstimo glasove, da i oni pevaju zajedno sa poznatim lilnostima i ja sam negde i oformila neku svoju ekipu Tijanu Dapčević, Ivanu Peters, Zoe Kida”, rekla je Leontina.
Koncert je upriličen u povodu Dana grada Prijedora, 16. maja.

Izvor: prijedorgrad.org